Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ο χρυσαυγίτικος κρυφοναζισμός ως πρότυπο για το ναζιστικό κόμμα αμερικής

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». «ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Θα ήταν πολύ ακραίο να εξετάσει το Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη σβάστικα για ένα παρόμοιο σύμβολο, και να υποκαταστήσει τη λέξη «ναζιστικό» με «εθνικό»; Ρωτώ μόνον διότι αυτή η προσέγγιση έχει δώσει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη (π.χ. «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα), αν και υποθέτω ότι στην Ευρώπη αυτό μάλλον είναι αναγκαίο για λόγους συμμόρφωσης προς τις εθνικές νομοθεσίες. Αν το «Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα» λεγόταν «Αμερικανικό Εθνικό Κόμμα», ίσως να ήταν πιο ελκυστικό προς μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων.»

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ: «Καταλαβαίνω τι λέτε, και αυτό εξετάστηκε σοβαρά στην αρχή, όταν ο Διοικητής Rockwell ίδρυσε το Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα πριν από περισσότερο από 50 χρόνια. Δοκίμασε ένα «μη ναζιστικό» όνομα για λίγο, αλλά αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να μην προσπαθήσει να κρύψει τι είμαστε. Θέλουμε να είμαστε εντελώς ανοιχτοί και τίμιοι με όλους. H σβάστικα είναι το ευγενέστερο Άριο σύμβολο και δεν θα το εγκαταλείψουμε στο όνομα της πολιτικής ορθότητας. Είναι και μια παράδοση που θέλουμε να τηρούμε. […]»

(Πηγή: http://anp14california.blogspot.gr/2012/11/patronize-small-businesses.html, στα σχόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου