Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δες ποιους τιμούν οι χρυσαυγίτες και κρίνε...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙΜΑ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ.

Η ιστοσελίδα του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής, με ειδικό αφιέρωμα στις 30/4/2010, τιμά την Σίτσα Καραϊσκάκη, την οποία περιγράφει ως «μεγάλη Ελληνίδα λογοτέχνη και αμετανόητη Εθνικοσοσιαλίστρια, που άφησε πίσω της μια σπουδαία λογοτεχνική όσο και πολιτική προσφορά στον Ελληνικό Εθνικισμό και στη Φυλή μας.»

Ποια ήταν αυτή η μεγάλη πολιτική προσφορά; Όπως μας ενημερώνει η ίδια ιστοσελίδα στις 20/5/2007, η Σίτσα Καραϊσκάκη, μεταξύ άλλων, «μετά την γερμανική εισβολή ανέλαβε τη θέση της συμβούλου Τύπου και Διαφώτισης στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και πραγματοποίησε πολλές πολιτικές ομιλίες μέσω του ραδιοφώνου. Πριν από την απελευθέρωση η Σίτσα Καραϊσκάκη έφυγε στη Γερμανία όπου συνέχισε τη δράση της στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την κατοχική εξόριστη κυβέρνηση Τσιρονίκου που έδρευε στη Βιέννη. Από τα Ειδικά Δικαστήρια Δοσιλόγων καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο για την προπαγανδιστική της δράση, αργότερα όμως αμνηστεύτηκε.»

(Στη φωτογραφία, που είναι από το 1941, βλέπετε πανηγυρισμούς στη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, κατά την είσοδο του γερμανικού στρατού κατοχής. Σ’ αυτή την πρεσβεία εργαζόταν η τιμώμενη από τους χρυσαυγίτες δωσίλογη Σίτσα Καραϊσκάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου